De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Livet i paladset


Palle indleder sit foredrag med at fortælle om starten af sin militære karriere i midten af 70'erne.

Den 13. marts var der foredragsaften på Rindsholm Kro, hvor Palle holdt et spændende foredrag om sin udsendelse til Irak i 2003-2004. Som det fremgår af billederne, er overskriften "Livet i paladset" ikke en overdrivelse.
Blandt de mange fremmødet var også de fleste af Palles kolleger fra Skilte Centeret i Viborg, der havde valgt at overraske ham ved at møde frem.

Palle indledte med at fortælle om sin militære karriere, der begyndte i midten af 70'erne ved artilleriet i Varde. Fra 1981 - 1984 gjorde han tjeneste ved Shape i Belgien, der er det øverste militære hovedkvarter i Europa. I 90'erne startede missionerne på Balkan, hvor han havde flere udsendelser til.

I 2003 havde Palle en reaktionsstyrkekontrakt med Prinsens Livregiments 4. bataljon i Den Internationale Brigade, som skulle stille med stab og en panserinfanterideling.
Den danske bataljon var en del af 20. Brigade UK. Den danske del af staben i Basra bestod af seks officerer og Palle.


Paladset i Basra.

Palle fortalte om dagligdagen i paladset og viste en masse billeder, hvor man bl.a. kunne se badeværelser med guldvandhaner og utroligt luksuriøs udsmykning. Palle boede ikke i selve paladset, men i et mindre hus på området som nutidens udsendte i Afghanistan nok ville betegne som vild luksus.


Fra paladset.


Kaffen nydes på terrassen.

Palle fortalte om sine patruljer i området omkring Basra og sin tur til Dubai, hvor der virkelig var luksus for alle pengene. Der var utroligt mange og store shopping centre, hvor guldsmykker kunne købes efter vægt.


Fra en af patruljerne i området.


Palles ørkensløring af køretøjerne bestod af dansk maling til vintersløring iblandet sovsekulør.

Rikke, der var journalistelev, skrev en række artikler om sit besøg, hvor en af den hed "Livet i paladset".
De kan stadig læses på Internettet. I en af artiklerne skriver hun bl.a.:
"Palle er huset mor. Han sørger for, at skraldet bliver smidt ud, at opvasken bliver taget. og der er Fanta til Lars og Cola Light til Otto i køleskabet"


Palle til julegudstjeneste sammen med englænderne.

Julen blev fejret på dansk vis med julegudstjeneste, juletræ (i plastic) og en god julemiddag som den engelske kok havde lavet. 


Saddams luksusyacht.

Palle fortalte også om en flodpatrulje, hvor de bl.a. så Saddams luksusyacht liggende på siden halvt under vand.


Efter Ingerlise havde overrakt to flasker rødvin til Palle som tak for hans spændende foredrag, blev aftenen afsluttet med kaffe og brød.

Retur til startside

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk