De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Besøg på Flyvestation Karup


Michaela byder velkommen.

Tirsdag den 15. maj var vi på besøg på Flyvestation Karup, hvor vi havde inviteret vores venner fra Nordvest med, så vi var 25 der mødte frem ved hovedvagten på flyvestationen, hvor en af Flyvevåbnets busser ventede på os.

Besøget startede i hundegården, hvor Michaela stod og ventede på os. Hun startede med at fortælle lidt om Forsvarets Hundetræningscenter, hvorefter vi blev vist rundt i de moderne faciliteter, som bl.a. omfatter et stort genoptræningsbassin.


Det store genoptræningsbassin på centeret.

Centeret har mange forskellige hunderacer og kan have op til 30 hunde, som har "eneværelse" med gulvvarme. Hundene kan frit vælge hvornår de vil være i deres udendørs afdeling.
Michaela fortalte om centerets daglige arbejde med at træne hunde til vagttjeneste på forsvarets områder samt træningen af de såkaldte "bombehunde", som som uden tvivl har reddet danske soldaters liv og helbred i Afghanistan ved at finde miner og vejsidebomber.


Bella er klar til at finde sprængstof.

Efter rundvisningen demonstrerede Michaela og hendes tjenestehund "Bella", hvor hurtigt de kunne finde trotyl gemt i et skab.


Leif checker katapultsædet i museet.

Efter rundvisningen på centeret kørte bussen til Flyvestation Karups museum.
Museet, der ligger ved Flyvestation Karups Gedhusvagt, rummer effekter og billeder helt tilbage fra tiden, da den tyske besættelsesmagt begyndte at anlægge Flieger-horst Grove, som den hed i starten.

På museet kan man se en masse effekter fra det danske forsvars indtog på pladsen og fra perioden siden Flyvevåbnets oprettelse i 1950. Inde i museet findes således bl.a. flymotor, katapultsæde og våben samt en stor billedsamling, hvor man kan følge flyvestationens udvikling år for år op til vore dage.


Lederen af museet fortæller om det udstillede Drakenfly.

I hallen bagved museet ses en KZ VII Lærke, L60 antiluftskytskanon, jetmotorer, cockpit fra F-35 Draken og fra F-100F Super Sabre m.m. Blandt de udstillede genstande var også den legendariske Rolls Royce Merlin motor, som bl.a. sad i Spitfire jagere og Lancaster bombefly.
Motoren blev også brugt i Centurion kampvognene.


Kaffen nydes i Propelmessen.

Efter rundvisningen på museet gik turen til Propelmessen, hvor vi sluttede en rigtig god aften af med kaffe og brød.

Se billedserie.
 

Retur til startside

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk