De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sommerturen til vestkysten

Der var mødt 25 op ved "Paradiset" på den gamle kaserne i Viborg for at deltage i sommerturen til vestkysten.
Niels Anton holdt klar med bussen, så vi var klar til at køre kl. 0800 som planlagt.
Vejrudsigten for den 10. juni lød på regnvejr med opklaring fra vest, så morgenkaffen blev indtaget i regnvejr på en rasteplads på vej til Søndervig.


Morgenkaffen nydes. Enkelte fik også en enkelt "skarp".

Resten af køreturen til Søndervig foregik også i regnvejr, men da vi nåede frem stoppede regnvejret, så metrologernes forudsigelser holdt heldigvis stik.


Fra venstre ses Ingemand, Jan Egon, Ejgild og Margrethe.

Det er 10. år i træk der afholdes sandskulpturfestival i Søndervig, så i anledning af jubilæet var der inviteret 35 internationale sandskulpturkunstnere, der er det største antal nogen sinde.
Det må siges det var en imponerende mængde sand de havde fået samlet. Der var en 200 meter lang og syv meter høj sammenhængende skulpturvæg, som skabte en markant ramme omkring festivalpladsen. Inde på pladsen var der adskillige enkeltstående skulpturer.
Vi var så heldige, at kunstnerne endnu ikke var helt færdige med deres kunstværker, så vi så hvordan de arbejdede med at gøre deres skulpturer færdig.


Kunstnerne arbejder på at gøre deres kunstværker færdig.

Fra Søndervig kørte vi videre til Restaurant Sandslottet, hvor frokosten blev indtaget. Da frokosten var indtaget kørte vi videre til Fjand Gaardbutik nord for Vedersø Klit, som er en gammel klit- og strandfogedgård.
I butikken var der mulighed for at købe brugskunst, tøj, sko og en masse andre ting. For dem med en "sød tand" kunne man også købe adgang til et meget velassorteret kagebord.

Turen fortsatte mod Torsminde, hvor vi kørte en tur rundt på havneområdet inden vi fortsatte til Bovbjerg fyr og klint.


Eftermiddagskaffen nydes på kanten af klinten.

Da vi nåede ud til fyret, nød vi vores medbragte kaffe eller te med sponser kage. Vejret var klaret op, så vi havde en utrolig smuk udsigt ud over Vesterhavet og kystlinjen. Enkelte tog turen op i det 40 meter høje fyr,  der er mere end 130 år gammelt.
Jan Egon gik ned på stranden og tog turen op ad klinten.
Selv om vi var taget til "udkants Danmark", var der alligevel flere der mødte gamle kolleger og bekendte, som de fik en hyggelig snak med.


Leif, Jan Egon og den fastkørte bus.

En anden bus stod for en del af dagens underholdning, formentlig ufrivilligt, da de kørte fast da de skulle vende bussen. Da vi kunne se de ikke magtede at få bussen fri, kom De Blå Baretter til undsætning og efter kort tid fik vi bussen skubbet op af hullet.

Da vi var tilbage i Viborg ved 18-tiden, kunne vi alle se tilbage på en rigtig god dag i det vestjyske.

Retur til startside

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk