De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cypern hædrer danske FN-veteraner

Den cypriotiske ambassadør i Danmark, H.E. George C. Kasoulides, inviterede i anledning af præsentation af bogen "Danmark - Cypern - Da vikingerne mødte Afrodite" til et arrangement på sin private adresse i København den 26. november.
Bogen er skrevet Jorgos Jeorgis og Jorgos Kazamias og udgivet i samarbejde med Cyperns udenrigsministerium og Cyperns Universitets Humanistiske Fakultet.

Ca. 70 FN-veteraner var inviteret som repræsentanter for de mange udsendte soldater fra 1964 til 1995, hvor Danmark deltog i den fredsbevarende mission på Cypern. Viborg og Omegn deltog med tre deltagere.


Ambassadør H.E. George C. Kasoulides byder velkommen.

I sin velkomst fortalte ambassadøren bl.a. , at han gerne ville have set alle 22.623 veteraner, men der desværre ikke var plads i hans bolig.
Han oplyste desuden, at bogen var dedikeret til de 22.623 danske soldater, der har gjort tjeneste på Cypern, hvoraf 25 omkom under deres udsendelse. To ved en minesprængning, resten mistede livet ved ulykker.

Efter ambassadørens velkomst, blev bogen præsenteret af Jorgos Kazamias, som gennemgik bogens hovedpunker fra den danske konge Erik Ejegod, der døde i Paphos i 1103 under en pilgrimsrejse til det det hellige land. Bogen fører den dansk-cypriotiske historie helt frem til 2012.


På billedet ses plaquetten, som ambassadøren overrakte til næstformanden for De Blå Baretter.

Efter præsentationen var der taler af De Blå Baretters næstformand, oberstløjtnant Peter Kragh Nielsen og tidligere landsformand og medstifter af De Blå Baretter, Torben Alstrup Nielsen.
Efter talerne var ambassadøren vært ved et traktement bestående af Cypriotiske specialiteter og vine.Alle deltagere fik et gratis eksemplar af bogen, der er skrevet på græsk og Dansk og er et digert værk på mere end 500 sider. Hvis man vil fordybe sig i de dansk-cypriotiske relationer gennem tiderne, er det en bog man må anskaffe sig.
Det vides endnu ikke hvornår bogen kan købes, men når det er kendt vil det fremgå af De Blå Baretters hjemmeside.

Retur til startside

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk