De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Peacekeepers day den 29. maj på Kastellet


Paraden samlet på Kastellet.

Vi var flere fra Viborg og Omegn der var på Kastellet. Dels for at markere 50 året for hold 1 og 2 på Cypern. Andre for at modtage The Board of the Nordic Blue Berets medal of honer i bronze og sølv.

Dagen startede med at landsformanden for DBB Niels Hartvig Andersen lagde en krans ved De Blå Beretters mindesten i Kastellet.

Senere blev paraden stillet op til markering af 50 års jubilæet. Efter ankomsten af Rigspolitichefen, forsvarschefen, den Cypriotiske ambassadør i Danmark og forsvars ministeren ankom HKH Prins Joachim som startede med at inspicere paraden. Hvorefter der blev lang kranse med monumentet for faldne.Der var taler først af formanden for De Blå Baretter, så af forsvars ministeren og sidst af den Cypriotiske ambassadør.

Det var en virkelig flot parade hvor veteraner fra hold 1 og hold 2 modtog en mindemedalje. Flot at se at så mange var mødt op til sådan en dag. Der var også mange andre Cypern veteraner. Det var tydeligt at se at gensynet med kammerater fra da man var ude havde stor betydning. Mange minder blev drøftet.

Efter dette var der uddeling af The Board of the Nordic Blue Berets medaljer i sølv og bronze. Uddelingen blev forestået af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.
Herfra modtog Inge Nedergaard og Ingerlise Klaris The Board of the Nordic Blue Berets i sølv og Steen ”Fynbo” Hansen The Board of the Nordic Blue Berets medalje i bronze. Der var yderligere 3 den modtog den i sølv og 4 der modtog den i bronze.


Ingerlise Klaris modtog The Board of the Nordic Blue Berets medalje i sølv.

Efter paraden var der reception i et telt med Cypriotiske retter og vine, et virkeligt flot arrangement.


Inge Nedergaard og Ingerlise Klaris og Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.
 


Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Steen "Fynbo" Hansen.

Retur til startside

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk