De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Markering af FN-dagen 24. oktober

Fra FN-dagen 2013.

Fredag den 24.oktober kl. 18.30: FN-dagen på Historiske Rindsholm kro. Vi starter i Danske Soldaters Mindelund ved vores mindesten. Efterfølgende går vi ind på Kroen hvor der er uddeling af FN- fredsprismedaljer. Derefter er der spisning. Menuen er i år Dragongryde og Gammeldags æblekage til 150,- kr. Drikkevare er ligeledes for egen regning. Kroen er vært ved kaffen.

Herefter er der foredrag ved Major Claus Verner Mikkelsen. Tema for foredraget er "Dansk deltagelse i fjernelse af kemiske våben".

Danmark har fra januar 2014 frem og frem til juli 2014 været den ledende nation for transport af kemiske stoffer fra Syrien til destruktion. Operationen blev gennemført under FN i samarbejde med Norge, Finland, USA, UK, Rusland og Kina. 

Major Claus V. Mikkelsen fra det danske forsvars videncenter indenfor kemisk forsvar vil orientere om kemiske våben, OPCW (FN-organisation), operationen og erfaringer. Operationen forløb over godt 1/2 år og er afsluttet meget tilfredsstillende. Syriens arsenal af kemiske våben er destrueret og udgør ikke længere en sikkerhedsrisiko for befolkningen eller staterne i regionen. 

Claus er en af dansk forsvars eksperter indenfor forsvar mod kemiske våben og håndtering af hændelser med kemiske stoffer. Claus var med i den danske planlægning og gennemførsel af operationen. (OPRECSYR). Claus er til daglig chef for forsvarets udviklings- og studievirksomhed indenfor kemisk forsvar og sidder som formand for en permanent NATO arbejdsgruppe, ligesom han er medlem at andre tre NATO-arbejdsgrupper.

Vi inviterer som vanlig de øvrige medlemmer at ERFA gruppen med påhæng til at deltage denne aften.

Tilmelding til Niels Stevn: 86 22 84 32 eller Ingerlise Klaris: 21 49 00 55 senest den 16. oktober.

Retur til startside

 

 

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk