De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oprettelsen af NATO markeret i Soldaternes Mindelund


Generalmajor M.A.L.T. Nielsen inspicerer faneparaden.

Lørdag den 4. april startede en ny tradition indenfor De Blå baretter. Der blev holdet en mindehøjtidelighed i Danske soldaters Mindelund ved Rindsholm Kro for at mindes NATO´s oprettelse i 1949 og de tab, der er lidt under NATO missioner.
Der var mødt 38 op på denne smukke solskins formiddag.

Chefen for flyverstaben generalmajor M.A.L.T. Nielsen repræsenterede forsvaret, han startede med at inspicere faneparaden.
Derefter bød Ingerlise Klaris velkommen og overgav ordet til generalen, der holdt en tale om NATO's oprettelse og alliancens betydning for det danske forsvar. Herefter lagde han en kransen fra forsvaret, derefter lagde Ingerlise kransen fra De Blå Baretter og sidst lagde Østjyderne en krans.


Generalmajoren nedlægger Forsvarets krans.

Efter kranse lægningen spillede en trompeter fra Prinsens Livregiments musikkorps “Kongernes Konge” mens veteranerne, der havde mistet livet under NATO missioner, blev mindet.
Højtideligheden ved mindestenene sluttede med, at alle sang sidste vers af “Altid frejdig” inden faneparaden marcherede væk.

Efterfølgende var der kaffe og hjemmebagt kringle og småkager inde på Kroen, som Hanne og Frode Hansen i dagens anledning åbnede trods Påskeferie.

Se billedserie.

Retur til startside

 
De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk