De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Danmarks Veteraner ser dagens lys

Veteranorganisationen De Blå Baretter bliver til Danmarks Veteraner. Et enigt repræsentantskab besluttede her i weekenden, at ændre navnet til Danmarks Veteraner, for at bringe foreningens navn mere i samklang med tiden.

Danmarks eneste Veteranorganisation ”Danmarks Veteraner”, er på en gang både en interesseorganisation for alle veteraner, hvad enten de har været udsendt som soldat, politifolk, beredskabsfolk eller sundhedsfaglig personel, og en traditionel soldaterforening.

Som landsdækkende forening, med over 3.100 medlemmer fordelt på 19 lokalforeninger, er de repræsenteret i hele landet. Danmarks Veteraner er tilsluttet World Veterans Federation, the Board of Nordic Blue Baret og driver Veteranstøtten, der støtter sårbare veteraner i hele landet. På den måde virker Danmarks Veteraner internationalt, nationalt og helt ud i lokal-samfundene.

I forbindelse med navneskiftet udtaler landsformand Niels Hartvig Andersen: ”Helt op til 1995 var hovedparten af vores soldater udsendt i fredsbevarende missioner, men efter den tid, har både politifolk, beredskabsfolk og sundhedsfagligt personel være udsendt sammen med vores soldater og i missioner med flere forskellige mandater, bl.a. under NATO, EU, OSCE, FN eller som bilaterale missioner. Her tænker jeg særligt på Balkan, Irak, Afghanistan og flere steder i Afrika. Derfor har vi valgt at navneskifte til Danmarks Veteraner, der kan favne og inkluderer dem alle, derved står vi stærkere i vores virke for veteranerne, uanset arten.”

Samtidigt har Kammeratstøtteordningen skiftet navn til Veteranstøtten, hvilket er meget mere i samklang med tiden og den veteranpolitik, som landet har vedtaget.

Veteranorganisationen vil fortsætte sit virke til gavn for veteranerne, hvor alle forhåbentlig vil kunne føle sig velkommen fremover.
 

Retur til startside

De Blå Baretter - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@blaabaretteer.dk