De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside
Kontaktpersoner
Fotoserier
Artikelarkiv
Tilbud
Historie
Link
Indmeldelse
Vedtægter m.m.
Lokaler
Mindesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22. december i Mindelunden ved Rindsholm Kro


Fanerne samlet i Danske Soldaters Mindelund.

Det var samlet ca. 30 veteraner og pårørende til kranselægning ved mindestenene i Danske Soldaters mindelund ved Rindsholm kro. Vejret var virkelig med os, en dejlig solskins dag.

Chefen for Forsvarets Depot og Distribution (FDD), oberst Jens Kofoed, var den første der lagde en krans fra Forsvaret, derefter lagde Ingerlise Klaris en krans fra Danmarks Veteraner. Efterfølgende blev der lagt buketter fra lokalforeningerne Midtjylland og Kronjylland, inden Pensioneret oberst Kurt Mosgaard lagde en krans fra Prinsens Soldaterforening.


Efter kransenedlægning blev der gjort honnør for de faldne veteraner til tonerne af Kongernes Konge.

Der blev herefter spillet et vers af Kongernes Konge på trompet og trombone af to musikere fra Pinsens Musikkorps. Efterfølgende sagde Oberst Kofoed kort lidt om baggrunden for at lægge kranse og blomster den 22. december.


Musikerne spillede "Altid frejdig når du går".

Vi sluttede ved mindestenene med at synge sidste være af Altid Frejdig, inden vi gik ind på kroen til dejlig lun kringle og kaffe.

Her fortalte Jens Kofoed på en dejlig humoristisk måde kort om sit daglige arbejde i FDD. Det var meget spændende at høre om det forskellige arbejde de har, alt fra at sælge ud af forsvarets brugte materiel og til at levere forsyninger til udsendte. Det kunne være spændende at høre meget mere om det.


Oberst Jens Kofoed fortæller om sit arbejde som chef for Forsvarets Depot og Distribution.
 

   
Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk